I Danmark har vi tradition for i julemåneden, at holde den såkaldte julefrokost. En fest hvor vi mødes med venner, familie eller kollegaer, og hygger os og fester. Traditionen kan du variere alt efter hvilken landsdel du befinder dig i, eller hvilket selskab. Men der findes dog nogle retningslinjer næsten alle julefrokoster har tilfælles 

Hvad drikker vi? 

Rundt om i verdenen er vi kendte for at være en af de folkefærd, der drikker allermest til fester og selskaber. Men især til julefrokoster, drikker vi allermest. Til en traditionel julefrokost serveres der juleøl, snaps, og andet alkohol.  

Hvad har vi på?

Det er naturligvis meget forskelligt hvordan man klæder sig på til en julefrokost. Skal den afholdes på en 5-stjernet restaurant, klæder man sig typisk anderledes, end hvis det i en idrætshal. Kjoler til kvinder og jakkesæt til mænd er ikke overraskende det, de fleste vælger. Man ser dog også flere og flere julesweaters som disse blandt festgængerne.

Hvad spiser vi? 

En typisk julefrokost, består af et lunt bord, med rugbrød og franskbrød og en masse putte på.
Mange danskere har det sådan at hvis nogle ting ikke bliver serveret, så kan man ikke kalde det en rigtig julefrokost, som f.eks. sild, rejer, æg, til første servering og til anden servering, serveres der flæskesteg, medister, frikadeller, diverse pålæg, lun leverpostej med bacon og champion.
Og til dessert skal der altid serveres ris alamande, med kirsebær sovs. Her laver nogle samme tradition, som til juleaften, med hvis man finder den hele mandel, så får man mandelgaven.  

Hvad laver vi? 

Ud over vi spiser og drikker, så laver nogle også pakkeleg, hvor man har en 2-4 pakker med hver, som bliver lagt på et fællesbord, hvor man så skiftes til at slå en terning, og hvis man slår en sekser må man tage en pakke, fra en modspiller, og så uret så ringer, må man åbne og beholde de pakker man har foran sig. 

I Danmark er julefrokosten så udbredt, at man hurtigt kan komme til at skulle deltage i 2-3-4 stykker på en månedens tid, hvis man skal til julefrokost med vennerne, familien og arbejdet. Men hvem kan få nok af god mad, hygge og godt selskab?